Kaip Išsirinkti Kaljaną?

Galbūt norite nusipirkti pirmąjį kaljaną, bet negalite išsirinkti iš pasiūlos gausos. O galbūt norite atnaujinti tai, ką jau turite, bet nežinote, kuris kaljanas būtų tinkamiausias. Štai keli patarimai, kaip nusipirkti gerą kaljaną, kad jums būtų lengviau pasirinkti.

Pagrindiniai patarimai, kaip išsirinkti geriausią kaljaną:

Žinokite kaljano rūšis:

Yra du kaljanų tipai: tradiciniai ir modernūs. Tradicinis kaljanas dažnai yra didesnio dydžio. Jis pagamintas iš sunkių medžiagų, kurios yra nerūdijančio plieno, vario ir žalvario derinys. Jei atidžiai pažvelgsite į kaljaną, taip pat pastebėsite, kad juose yra akivaizdžių suvirinimo taškų. Kai kuriuos žmones tai atbaido, nes tai sugadina kaljano išvaizdą, tačiau suvirinimas rodo, kad kaljanas yra rankų darbo. Be to, tradiciniai kaljanai dažnai būna su moliniu dubeniu, kuris suteikia geresnį šilumos laidumą ir pasiskirstymą, kad būtų geresnis skonis.

Šiuolaikinis kaljanas dažnai gaminamas iš lengvos medžiagos. Nėra matomų suvirinimo linijų, o visos sudedamosios dalys yra sriegiuotos hermetiškam sujungimui. Dažniausiai jis yra padengtas chromu ir turi keletą dizaino patobulinimų, tokių kaip atbulinio vožtuvo sistema. Vožtuvas leidžia naudoti kelias žarnas, o dubuo yra pagamintas iš keramikos, be to turite reguliariai keisti anglis, kad palaikytumėte šilumą.

Dydis ir aukštis:

Dydis yra svarbus renkantis kaljaną. Apskritai 70 – 80 cm kaljano aukštis yra geras patyrusiems kaljano rūkaliams. Šis dydžių diapazonas geriausiai tinka lengvam perkeliamumui, funkcijoms ir priežiūrai. Žinoma, didelio dydžio kaljanai tinka dideliems kambariams, rūkymui lauke arba jei dalinatės kaljanu su draugų kompanija. Tokio dydžio kaljaną galite pastatyti ant grindų ar kaljanų stovo ir patogiai juo naudotis, jei ant stalo yra nepakankamai vietos. Jei jums patinka keliauti arba tik norite trumpų rūkymo seansų, tada rekomenduojame mažus kaljanus. Palyginti su aukštu kaljanu, mažesnį lengviau nešiotis ir neužima per daug vietos, kai jo nenaudojate. Didelis kaljanas natūraliai gali sulaikyti daugiau dūmų dėl didelės kameros ir stiebo. Mažo kaljano talpa yra ribota, tačiau kiti prekės ženklai tai išsprendžia išplėsdami vazą.

Medžiaga:

Turite apsvarstyti dviejų savo kaljano dalių medžiagą: stiebo ir pagrindo. Stiebas yra tai, kas sujungia kaljano dubenį ir pagrindą, o be to, tai taip pat yra gražiausia kaljano vieta. Priklausomai nuo to, ar gausite tradicinį kaljaną, ar modernų kaljaną, kaljano stiebas bus iš skirtingų medžiagų. Geriausias yra nerūdijantis plienas, nes jis nerūdija ir reikalauja minimalios priežiūros. Jis yra, palyginti su žalvariu, lengvesnis, o tai tinka tiems, kuriems sunku pakelti sunkius daiktus. Nerūdijančio plieno kaljanų įsigijimo problema yra metalo kokybė, nes kai kurie gamintojai naudoja prastos kokybės nerūdijantį plieną. Kaljano žinovams labiau patinka žalvarinė medžiaga, nes jis tarnauja ilgiau ir yra daug patvaresnis, palyginti su kitais metalais. Žalvaris taip pat nesugeria jokio kvapo, kuris pakeis jūsų kaljano skonį ir patirtį. Tai padarys jūsų kaljaną sunkesnį, tačiau papildomas svoris užtikrina geresnį kaljano stabilumą.

Kaljano pagrindas ar vaza gali būti pagaminti iš stiklo arba akrilo. Stiklas yra geresnis skonio ir temperatūros požiūriu, be to, tai lengviau valyti ir ilgiau išlieka švarus. Tačiau jis gali lengvai sudūžti, todėl turite pasirūpinti, kad gautumėte kuo storesnio stiklo vazą. Akrilo vaza turi daugiau patvarumo nei stiklas, nes yra tvirtesnis. Kita vertus, priklausomai nuo naudojamo akrilo tipo, su kiekvienu įtraukimu galite gauti šiek tiek plastiko skonio.

Žarnų skaičius:

Kai kurie kaljanai turi vieną ar kelias žarnas. Vienos žarnos kaljanai tinka tiems, kurie nori vienišų užsiėmimų. Kelios žarnos yra puiku dėl to, jei norite pasidalinti kaljanu su draugais, o taip pat išlaikyti higienos reikalavimus. Tačiau rūkymas iš kelių žarnų kaljano gali būti problema dėl oro reguliavimo, o slėgio trūkumas taip pat gali pabloginti dūmų skonį. Kai kuriems tradiciniams kaljanams reikia žarnos kištuko, kad dūmai būtų laikomi kameroje. Šiuolaikiniai kaljanai šią problemą pašalina pridėdami guminius kamščius, kurie gali padėti pasirinkti žarnų, kurias galima ištraukti iš kaljano, skaičių. Pradedantiesiems rekomenduojama įsigyti vienos žarnos kaljaną, nes yra lengviau naudoti ir prižiūrėti, be to, kaljano rūkymo koncepcija nėra tokia sudėtinga.

Kaina:

Žinoma, jūs turite atsižvelgti į savo biudžetą, o kainų diapazonas svyruoja didele amplitude. Jei esate tik pradedantis ir norite išbandyti kaljaną arba tik norite laikinai pakeisti, laukdami, kol atvyks geriausias kaljanas, geriau rinktis pigesnį kaljaną.

Dabar, kai žinote pagrindinius tipsus, kaip nusipirkti kaljaną, rekomenduojame išvardyti, ką norite gauti iš savo kaljano. Tai padės jums išsirinkti geriausią ir jums tinkamiausią kaljaną. Kaljano rūkymas yra tradicinė ir asmeninė patirtis, atspindinti kultūrą ir istoriją. Ir kadangi jūs norite tik geriausios patirties, turite kruopščiai atsirinkti tik jums geriausią kaljaną.